Vilket banklån är bäst för privatpersoner 2023 för att låna pengar? Vi har jämfört och sammanställt de bästa bankerna och långivarna i Sverige i vår jämförelselista. I topplistan kan du jämföra utifrån dina egna ekonomiska förutsättningar för att hitta ett lån med låg ränta och bra villkor som passar just dina behov.

Lendo

Svar från upp till 40 långivare
Endast 1 kreditupplysning

Belopp 10 000 – 600 000 kr
Effektiv ränta 2,95 - 29,95%
Löptid 1-15 år
Lägsta årsinkomst 110 000 kr
40 långivare
UC
Accepterar betalningsanmärkning - ja
Utbetalning 2 - 5 bankdagar

Räkneexempel: 100 000 kr i 5 år. Totalt att återbetala 108 623 kr med 1 781 kr/mån. Nom. rörlig ränta 3,25%. Eff. ränta 3,30% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift fr. 0 kr).
Coop Bank

1% ränterabatt för medlemmar

Belopp 15 000 – 600 000 kr
Effektiv ränta 5,06 - 22,68%
Löptid 2-15 år
Lägsta årsinkomst 240 000 kr
UC
Accepterar betalningsanmärkning - nej
Utbetalning 2 - 3 bankdagar

Räkneexempel: 90 000 kr i 8 år. Totalt att återbetala 111 051 kr med 1 165 kr/mån. Nom. rörlig ränta 4,90 %. Eff. ränta 5,50% (aviavgift 20 kr/0 kr vid autogiro, uppl. avgift 0 kr).
Lånekoll

Sök lån hos flera långivare med en ansökan

Belopp 10 000 – 600 000 kr
Effektiv ränta 2,94 - 29,33%
Löptid 1-20 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr
29 långivare,
UC
Accepterar betalningsanmärkning - ja
Utbetalning 1 - 5 bankdagar

Räkneexempel: 100 000 kr i 5 år. Totalt att återbetala 112 860 kr på 60 avbetalningar = 1 881 kr/mån. Nom. rörlig ränta 4,85%. Eff. ränta 4,96% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).
SE ALLA LÅN

Privatlån

Ett privatlån kan lösa många ekonomiska svårigheter. Kanske har du dragit på dig dyra krediter och vill sänka din månadskostnad genom att samla dina lån? Eller är det dags att renovera hemma, men det saknas pengar på kontot? Oavsett anledning kan ett privatlån vara ett bra alternativ. För att hjälpa dig att hitta rätt bland alla banker har vi här listat Sveriges bästa banker 2023!

Banklån

Med ett banklån på internet, ett så kallat privatlån, kan du ansöka om lån utan krav på säkerhet. Att låna pengar för en produkt eller tjänst blir dyrare än att köpa kontant och både avgifter och räntor innebär att det kan tillkomma många hundralappar på det du ska köpa. Fast ibland har man inget val om pengarna tillfälligt är slut och det inte går att lösa på annat sätt. Det kan också vara så att det handlar om ett högt belopp där det är för mycket pengar att lägga ut på en och samma gång. Då kan ett internetlån, ett banklån på internet, vara ett bra alternativ.

Ska du låna 110000 kr eller något annat lånebelopp och undrar vilken bank det är bäst att låna pengar? Vi hjälper dig att hitta bästa banklånet 2023 med lägst ränta och de förmånligaste lånevillkoren. I vår låneguide har vi tagit reda på vilka banklån som är bäst i test och vart du kan hitta lån med låg ränta.

Jämför banker

Vi jämför olika banker när du behöver låna pengar till låg ränta. Hos oss hittar du enkelt bästa lån för både mindre och större privatlån och blancolån med vår lättillgängliga låneguide. Vi hjälper dig sänka din ränta genom att hitta den bästa banken med lägst ränta.

Så hittar du bäst lån

Oavsett hur mycket pengar du lånar vill du självklart hitta det bästa lånet. Så, vilken är egentligen den bästa banken 2023? Eftersom räntorna sätts individuellt utifrån önskat lånebelopp och din kreditvärdighet kan det vara svårt att svara på rak arm. Det enklaste sättet att hitta bästa banken är att se vilka alternativ som passar in på din ekonomiska situation och därefter se vilken lägst möjliga effektiva ränta dessa banker kan ge. Fler tips för att hitta den bästa banken när du vill låna pengar är att utöver räntan även jämföra kundnöjdheten till exempel genom att jämföra aktuellt kundbetyg på Trustpilot eller att jämföra den senaste statistiken från Svenskt Kvalitetsindex.

Flera låneförmedlare toppar vår lista på bästa bank

Anledningen till att vi valt att lista många låneförmedlare som bästa banken när du vill låna pengar är inte bara för att de erbjuder en låg lägsta ränta. När du som låntagare genomför en ansökningsprocess tas en kreditupplysning som inhämtas från UC. Om du vill ansöka om lån hos flera banker är det lätt att du samlar på dig många kreditupplysningar och det i sig kan ge dig en lägre kreditvärdighet och innebär ofta att du inte erbjuds en så låg ränta som du skulle kunnat bli erbjuden med endast en kreditupplysning. Med en låneförmedlare tas endast en kreditupplysning hos UC som samtliga banker använder sig av vid din ansökan.

Minimumkrav för att kunna få en låneansökan beviljad

Alla banker ställer olika krav på dig som låntagare, men det finns några gemensamma nämnare som ofta förekommer. Även om du uppfyller alla kraven måste banken fortfarande göra en kreditbedömning genom UC och genom det avgöra om lånet kan bli beviljat eller inte. Du kan alltså uppfylla grundkraven för ett lån och ändå bli nekad.

Följande krav brukar banker titta på när du gör en ansökan:

  • Din ålder. Enligt svensk lag måste låntagaren ha fyllt 18 år men banker kan välja att sätta en högre ålders med en minsta ålder på 20 år eller högre.
  • Din historik. Om du har betalningsanmärkningar kan det vara svårt att ta ett nytt lån. En del banker godkänner dock anmärkningar. Det kan skilja sig mycket mellan hur många betalningsanmärkningar du kan ha och hur långt tillbaka i tiden de får ligga för att kunna bli beviljad ett lån.
  • Din inkomst. För att kunna betala tillbaka ett lån måste du ha en inkomst. Det behöver inte bara vara från arbete utan kan också vara ersättning eller andra former av inkomster. Kravet på storleken för inkomsten skiljer kraftigt beroende på vilket belopp du vill låna och vilken bank du väljer. Mindre summer kräver oftast en lägre månadsinkomst.
  • Din folkbokföringsadress. I stort sett alla banker kräver att du är folkbokförd i Sverige och har varit det i minst 3 år.
  • Ditt bankkonto. Ett svenskt bankkonto är ett vanligt krav men det finns alltid undantag.
  • En hel del banker kräver att du har BankID för att kunna signera ansökan elektroniskt. En del godkänner den även om du skriver under manuellt.

Det här är bara de allra vanligaste grundkraven som finns. Det innebär dock ingen garanti för att du ska få låna. I slutändan är det bankens samlade bedömning som är avgörande.

Vilken bank ger bäst ränta?

Räntan sätts individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar men du får en bra översikt över det ränteintervall som långivarna kan erbjuda i vår lista. Det går att förbättra villkoren och på så sätt din ekonomi genom att bland annat ta med en medlåntagare i din ansökan. Fler tips hittar du här hos oss för att kunna skaffa bästa banklånet.