Hitta det absolut billigaste kreditkortet. Det finns massor av olika kreditkort att välja mellan och det är inte alltid det lättaste att hitta det rätta. För att du verkligen ska kunna nyttja ditt kort erbjuds bonusar av olika slag. En bonus kan innebära drivmedelsrabatt, cashback på dina inköp och flera andra värdefulla rabatter. Men eftersom dina vanor och behov skiljer sig från andras, är inte alltid det bästa kreditkortet samma för alla.

Se topplistan för bästa kreditkortet 2023 mars.

populär
Kreditkort Resurs Gold

Resurs Gold
Mastercard
Årsavgift 245 kr
Maxkredit 150 000 kr
Kreditränta 12,36 - 17,32 %
Effektiv ränta 19,97 - 27,39 %
Uttagsavgift 2,97% (min 35 kr)
Valutapåslag 1,97%

Representativt exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr
Räntefritt upp till 60 dagar
10 000 välkomstpoäng!
6 månaders räntefri delbetalning
En krona ger 0,5 bonuspoäng
Räkningsbetalning
Gratis reseförsäkring för hela familjen när du betalar minst 75% av resan med Resurs Gold
LÄS MER & ANSÖK
Kreditkort Resurs Classic

Kreditkort Resurs Classic
Mastercard
Årsavgift 0 kr
Maxkredit 30 000 kr
Kreditränta 14,36 - 19,32 %
Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %
Uttagsavgift 2,97% (min 35 kr)
Valutapåslag 1,97%

Representativt exempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr
Räntefritt upp till 60 dagar
Räkningsbetalning
Kontaktlösa betalningar
LÄS MER & ANSÖK
Resurs World

Kreditkort Resurs World
Mastercard
Årsavgift 1 068 kr
Maxkredit 200 000 kr
Kreditränta 17,32 %
Effektiv ränta 31,59 %
Uttagsavgift 2,97% (min 35 kr)
Valutapåslag 1,97%

Representativt exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl månadsavgift 89 kr. Totalbelopp 15 331 kr
Concierge Service
Lounge access
Räntefritt upp till 60 dagar
6 månaders räntefri delbetalning
En krona ger 0,5 bonuspoäng
Räkningsbetalning
Gratis reseförsäkring för hela familjen när du betalar minst 75% av resan med Resurs World
LÄS MER & ANSÖK
populär
Remember Flex

Kreditkort Re:member Flex
Mastercard
Årsavgift 0 kr
Maxkredit 120 000 kr
Kreditränta 9,74 - 24,74 %
Uttagsavgift 3% (min 35 kr)
Valutapåslag 1,75%

Räkneexempel - Effektiv ränta 14,67% vid utnyttjad kredit på 20 000 kr
återbetalt under 1 år (2022-01-01).
Drivmedelsrabatt 15 öre/liter hos Preem
Upp till 56 dagar räntefri kredit
Möjlighet till två betalningsfria månader per år
Kompletterande reseförsäkring ingår
Re:member Reward ger rabatter hos över 300 e-handlare
LÄS MER & ANSÖK
Kreditkort Marginalen Traveller

Kreditkort Marginalen Traveller
Mastercard
Årsavgift 0 (395) kr
Maxkredit 150 000 kr
Kreditränta 16,90 %
Effektiv ränta 18,99 %
Uttagsavgift 3% (min 35 kr)
Valutapåslag 1,65%
Gratis årsavgift första året (värde 395 kr)
Räntefritt upp till 50 dagar
Rabatt i över 200 webbutiker
Poäng på allt!
Lös in poängen mot flyg, hotell, hyrbil och aktiviteter
Omfattande reseförsäkring ingår
LÄS MER & ANSÖK
Kreditkort Marginalen Gold

Kreditkort Marginalen Gold
VISA
Årsavgift 0 (195) kr
Maxkredit 100 000 kr
Kreditränta 16,90 %
Effektiv ränta 17,73 %
Uttagsavgift 3% (min 35 kr)
Valutapåslag 1,65%
Gratis årsavgift första året (värde 195 kr)
Möjlighet att nyttja 2 betalningsfria månader/år
Delbetala i egen takt eller allt på en gång
25% återbäring vid onlineköp med Handla Smart
Räntefritt upp till 50 dagar
Rabatt i ett stort antal butiker
Flera försäkringar vid köp och resa ingår
LÄS MER & ANSÖK

Jämför kreditkort, betalkort och bensinkort

Ett kreditkort med låg ränta kan spara pengar för dina månadsbetalningar. Välj ett billigt kort med låg räntenivå om du behöver delbetala krediten varje månad. Hos oss hittar du det bästa kreditkortet för dig. Vi listar och jämför de bästa kreditkorten i Sverige i vår topplista med bäst i test kreditkort. Jämför alla erbjudanden och kampanjer helt gratis, för att du enkelt ska kunna hitta kortet som passar dig bäst!

Vilket är det billigaste kreditkortet?

Det billigaste kortet är det som ger dig allra mest värde tillbaka. Fundera alltid först igenom vilka slags behov du har och välj sedan det kreditkortet som ger dig mest tillbaka efter eventuella avgifter och andra kostnader.

Ett dyrt kreditkort kan vara billigare om det totala värdet överstiger kostnaden. Fundera alltid först igenom vilka behov du har. Välj sedan det kreditkort som ger dig mest värde tillbaka efter eventuella avgifter och kostnader.

VISA kreditkort

Cirka hälften av alla kreditinstitut i Sverige använder sig av VISA som betalningstjänst för kreditkort, betalkort och bankkort.

Mastercard kreditkort

Här har vi sammanställt vår topplista över de bästa Mastercard kreditkorten i Sverige just nu.

Kreditkort bäst i test

Vill du veta vilket kort som är bäst? Du kanske vill ha ett kreditkort som är gratis eller olika bonusar du kan få med olika kort? I denna bäst i test guiden har vi sammanställt all information åt dig så att du kan hitta de kreditkort som är bäst för olika tillfällen och situationer. Vi har gjort det enkelt för att du ska hitta det bästa kortet 2023 för just dina behov!

Välja bensinkort

Vid val av bensinkort är det vanligt att välja det bensinkort som tillhör den bensinkedjan där man brukar tanka. Ofta är det en bensinkedja nära hemmet eller jobbet. Det är ett bra sätt att säkerställa att du alltid får rabatt och andra eventuella erbjudanden när du tankar. Det är ett bra sätt att spara pengar genom att välja det bensinkort som tillhör bensinkedjan som du i störst utsträckning besöker. Bensinkort brukar i regel inte erbjuda rabatter eller andra förmåner när kortet används som betalningsmedel hos någon konkurrerande bensinkedja.

Eftersom bensinkorten inte har någon årsavgift behöver man inte betala något extra för att ta del av de rabatter som bensinkorten erbjuder. Därför väljer många att skaffa flera olika bensinkort. Då blir man inte bunden till att endast kunna nyttja förmåner hos bara en bensinkedja.

Det är också möjligt att välja ett kreditkort som erbjuder drivmedelsrabatt som i grunden inte klassas som ett bensinkort. Exempelvis erbjuder Re:member flex rabatt när du tankar på valfri bemannad Preem-station i Sverige. Detta trots att kreditkortet i grunden klassas som cashbackkort.

Bästa bensinkortet

Komplett Bank kreditkort Mastercard

Drivmedelsrabatter och bonus – Komplett Banks kreditkort är egentligen inte ett drivmedelskort, men du får ändå bonuspoäng när du tankar. Alla inköp, inklusive drivmedelsköp, ger dig 0,5% i bonus. Handlar du på komplett.se får du 4% i bonus. Poäng kan du använda till att betala av på kreditfakturan.

Tanka-fel-skydd ingår med en maxersättning på 3 000 kr per tillfälle.

Kompletterande reseförsäkring ingår när du betalar minst 50% av resan med Komplett Banks kort.

Bra delbetalningsupplägg med 3, 6 eller 9 månader räntefritt. Tilläggsavgift tillkommer.

Betalskyddet kostnadsfritt första 3 månaderna efter tecknande.

Komplett Bank

Kreditkort från Resurs Bank

Här har vi samlat information om Resurs Bank och deras kort för att du enkelt ska kunna hitta det som passar dig bäst. I listan kan du jämföra snabbt och enkelt alla kreditkort från Resurs Bank.

Delbetala resa med Resurs Bank

Drömmer du efter en härlig resa går detta att finansiera med ditt kreditkort från Resurs Bank.

Beroende på vilken typ av resa du vill boka kan du välja att antingen betala den på kredit eller genom att ta ett lån. Ett lån passar bättre en dyr jordenruntresa medan en billigare resa kan delbetalas med ett kreditkort.

Fördelen med att delbetala är att man ger sig själv mer tid. När du delar upp resebeloppet betalar du ett lägre belopp i flera månader i stället för att betala ett större belopp vid ett enda tillfälle. När du delbetalar med kortet tar du med andra ord en kredit på det belopp resan kostar.

Kreditgivare tar en relativt stor risk på utlåningen och de lägger därför ofta på någon form av avgift. Vissa kreditgivare har visserligen generösa erbjudanden om att delbetala räntefritt under ett visst antal månader men det gäller att läsa kreditgivarens villkor noggrant eftersom det kan tillkomma både ränta, uppläggningsavgift och administrationsavgift.

Resurs Classic

Resurs Classic är ett gratis kreditkort med 60 dagars räntefri period, Kortet har även 6-månaders räntefri delbetalning och möjlighet att betala räkningar med kortet. En stor fördel är att det inte har någon årsavgift och att Resurs Bank erbjuder flera olika betalningsmöjligheter.

Nackdelen är att just detta kortet av alla kort från Resurs inte har någon bonus, rabatter eller försäkringar. I jämförelse mot andra kort från Resurs Bank har detta kort ytterst få förmåner. De övriga korten har istället en årsavgift, vilket Classic inte har.

Mer information om Classic

Kreditkort med bonus och cashback

Gillar du att shoppa ska du skaffa ett kreditkort som ger dig cashback. Då får du pengar tillbaka för varje krona du handlar med kortet. Vanligtvis ligger återbäringen på mellan 0,25 – 1% av köpesumman. Pengarna kan du få insatta på ditt konto, skickade till dig som en värdecheck eller som avdrag från din faktura. Det är olika från kort till kort hur de har valt att göra.

Fördelar med att handla på kredit

När du handlar på kredit är det viktigt att tänka på att inte handla för en större kostnad än vad du klarar av att betala tillbaka. I annat fall riskerar du att din användning av kortet blir mycket kostsamt i det långa loppet.

Det finns ändå fördelar med att handla på kredit:

 • Du kan finansiera en mindre del i taget av stora och dyra köp.
 • Du kan skjuta upp kostnader för tillfällen när du har mindre betalningsmöjligheter.
 • Det går att nyttja räntefria dagar.

En jämförelsetjänst för kreditkort

Billigaste och bästa kreditkortet, se topplista med bästa kreditkorten,.
Bästa-lånet.se är en jämförelsetjänst och här kan du jämföra räntor, avgifter, uttagsavgifter, kreditgränser, valutapåslag och mycket mer. Hitta det rätta kortet för dig utifrån det behov du har idag. Jämför de bästa kreditkorten 2023 och hitta det bäst kreditkort för dig! Jämför och ansök direkt!

Kreditkort, betalkort och bensinkort på Bästa-lånet.se

Har du tänkt att skaffa ett nytt kort eller vill byta ut det kort du redan har? Om du letar efter ett bra kreditkort, betalkort eller bensinkort, kan du hitta det här! Oavsett om du är ute efter låg ränta, bra försäkringar eller förmånliga rabatter kan du med vår hjälp hitta det kort som stämmer överens med dina önskemål.

Bonusar och andra vanliga förmåner för kreditkort

De flesta kreditkort erbjuder någon form av bonusar. Det kan vara allt från att du får tillbaka en del pengar eller en viss poäng för varje betald krona, att du får drivmedelsrabatt eller rabatter.

Cashback och återbäring

En vanlig förmån är cashback och återbäring som innebär att du får tillbaka upp till 2% på ditt köp. Som en slags rabatt när du handlar. Exempel på företag som erbjuder återbäring är Remember, och Bank Norwegian.

Drivmedelsrabatt

Flera bensinbolag erbjuder rabatt på mellan 10 – 25 öre/liter när du tankar. Drivmedelsrabatt passar framför allt dig som pendlar med bil varje dag.

Flygrabatter

För den som reser mycket är det populärt med kreditkort som erbjuder att du samlar poäng som du senare kan använda för resor.

Gratis kreditkort utan årsavgift

Det finns många gratis kreditkort om man inte ser räntan som en avgift. Med gratis kort menar vi kreditkortet utan en årsavgift och man genom att använda autogiro eller e-faktura blir av med aviavgiften. Dessutom bör ett gratis kreditkort alltid erbjuda en räntefri period. Det innebär att inga extra avgifter tillkommer om du ser till att betala fakturan innan den räntefria perioden är slut.

De populäraste och bästa kreditkorten utan årsavgift är:

Kreditkort som har lounge access

De kreditkort som har lounge access är för närvarande:
 • Resurs World – Njut av lugnet i loungen samt tilltugg, dryck, tidningar och wifi innan du ska ut och resa. Med Resurs World får du fyra gratis besök i lounger på flygplatser runt om i världen. Du kan även bjuda med en gäst!
 • American Express Gold Card
 • Revolut Metal – I Revolut Metal ingår förmåner såsom fri lounge access och concierge service.
 • Revolut Premium
 • Nordea Platinum
 • EuroCard
 • Swedbank Platinum

Allt om ränta

Räntefritt

Räntefritt är den räntefria period som startar vid köp med kortet.

Alla kreditkort har en räntefri period, det vill säga från att köpet skett till att återbetalning måste ske utan att någon ränta uppstår. Betalar du tillbaka hela krediten innan de räntefria dagarna löpt ut tillkommer det alltså ingen räntekostnad.

Vilken dag som kreditgivaren skickar ut sina fakturor variera och även antalet dagar du har på dig att betala fakturan. Kortfattat är en räntefri period den maximala period som du kan utnyttja krediten utan att det uppstår någon ränta.

Exempel: Du handlar en produkt i mitten av februari för 1 000 kr. Köpet listas på nästa faktura som skickas ut i mitten av mars. Du har sedan 14 dagar på dig att betala fakturan. Från att du köpte produkten till att fakturan ska vara betald är det i detta fall mer än 1 månad. Det blir då din räntefria period.

Effektiv ränta – vad är effektiv ränta?

Vill du ha ett kreditkort med låg ränta ska du utgå från kreditkortets effektiva ränta. Den effektiva räntan är den samlade kostnaden för både den nominella räntan plus andra eventuella avgifter. Effektiv ränta inkluderar dock inte andra eventuella extra kostnader som förseningsavgifter och liknande.

Effektiv ränta fungerar som en bra riktlinje för att jämföra kreditkort då den effektiva räntan ger en bättre bild av kortets faktiska kostnader än vad den nominella räntan ger. Ett kreditkort med låg ränta behöver alltså inte innebära att detta kortet är det billigaste. Ett kreditkort med låg ränta kan på grund av hög årsavgift eller andra höga avgifter göra att kreditkortet i slutändan blir mer kostsamt än det kreditkort med högre ränta.

Exempel på kreditkort med låg ränta

 • Re:member Flex: har individuell räntesättning på 9,74% – 24,74%
 • Resurs Gold: har 12,36 – 17,32% i ränta samt räntefria alternativ

Frågor och svar

Vilket kreditkort är lättast att få?

Det kreditkort som är lättast att få som vi rekommenderar är Resurs Gold eller Classic kreditkort. Kortet Classic saknar årsavgift och både korten kommer med en rad bonusar och försäkringar. I tabellen överst på sidan hittar du fler kreditkort vi rekommenderar som är lätta att få.