Ett lån utan UC innebär att långivaren använder sig av ett annat företag än UC, Upplysningscentralen, för att göra en kreditupplysning. En ganska vanlig missuppfattning är att detta handlar om lån där det inte görs någon kreditupplysning alls. Sådana lån är inte tillåtna, så ett lån utan UC betyder alltså bara att det är ett annat företag som anlitas för kreditkontrollen. I stort sett alla långivare ger möjlighet till lån med BankID. Många har också krav på att du måste kunna signera ditt låneavtal med BankID.

UC har tidigare varit dominerande på den svenska lånemarknaden men det finns många andra kreditupplysningsföretag som utför kreditprövning. Anledningen till att andra företag väljs av långivarna är för att det är till bättre priser än UC.

Ofta har dessa lån utan UC ofta högre räntor än andra lån. Många är dessutom så kallade högkostnadskrediter. Vi har valt att presentera de lån som inte är högkostnadskredit och som har bland de lägsta räntorna bland långivarna. Hos oss kan du snabbt och enkelt hitta lån med hög beviljandegrad trots många kreditförfrågningar hos UC!

populär

Tryggkredit

Tryggkredit

Flexibel buffert med kontokredit
Kreditupplysning med Bisnode

Låna 1 000 kr – 60 000 kr
Effektiv ränta 24,97%
Återbetalningstid 1 – 72 månader
Lägsta årsinkomst 150 000 kr
Bisnode
Bet.anm. – nej
Utbetalningstid: Direktutbetalning till flera banker efter att din ansökan blivit beviljad.


Räkneexempel lån: 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 16 890 kr med 1 407 kr/mån. Nom rörlig årsränta 22,5%. Eff. årsränta 24,97% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).
populär

Slantar

Slantar

Tillåter betalningsanmärkningar
Kreditkoll med Bisnode

Låna 10 000 kr – 30 000 kr
Effektiv ränta 28,07%
Återbetalningstid 1 – 5 år
Lägsta årsinkomst ej satt belopp men deklarerad inkomst krävs.
Bisnode
Bet.anm. – ja
Utbetalningstid: Normalt inom två bankdagar efter godkänd låneansökan.


Räkneexempel lån: 10 000 kr i 3 år. Totalt att återbetala 14 328 kr med 398 kr/mån. Nom fast årsränta 5%. Eff. årsränta 28,07% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).
Extralånet

Extralånet

Tillåter betalningsanmärkningar
Kreditupplysning med Bisnode

Låna 10 000 kr – 50 000 kr
Effektiv ränta 28,01%
Återbetalningstid 1 – 10 år
Lägsta årsinkomst 150 000 kr
Bisnode
Bet.anm. – ja
Utbetalningstid: Inom 1 – 2 bankdagar efter beviljad ansökan.


Räkneexempel lån: 20 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 22 805 kr med 1 900 kr/mån. Nom bunden årsränta 24,95%. Eff. årsränta 28,01% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).
Brixo

Brixo

Tillåter betalningsanmärkningar
Kreditkoll med Bisnode

Låna 3 000 kr – 30 000 kr
Effektiv ränta 29,3%
Återbetalningstid beroende på storlek av lån
Lägsta årsinkomst 150 000 kr
Bisnode
Bet.anm. – ja
Utbetalningstid: Samma dag som krediten beviljas. Besked normalt inom 24 timmar under helgfria vardagar.


Räkneexempel lån: 20 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 22 920 kr med 1 910 kr/mån. Nom bunden årsränta 25,95%. Eff. årsränta 29,3% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Jämför lån utan UC

Jämför och hitta ett lån utan UC här hos oss. Vi samarbetar med flera långivare som inte använder UC för sin kreditupplysning. Det gör det möjligt för dig att hitta ett lån utan att din kreditvärdighet påverkas negativt hos de kreditgivare som använder sig av UC AB. Flera av dessa långivare godkänner dessutom en eller flera betalningsanmärkningar.

Använd vår låneguide innan du tecknar lån utan UC så sparar du både pengar och tid på din låneansökan. De flesta av lånen listade här betalar ofta ut pengarna samma dag.

Hög beviljandegrad

Ett lån med hög beviljandegrad brukar vanligtvis handla om smslån, snabblån eller en kontokredit där större delen av ansökningarna som kommer in beviljas. Den höga beviljningsgraden beror ofta på låga ansökningskrav som exempelvis för inkomstkravet. Flera långivare som erbjuder lån med hög beviljandegrad tillåter också ofta en eller flera betalningsanmärkningar.

Att en långivare har lån med hög beviljandegrad innebär inte en garanti för att alla ansökningar som kommer in beviljas. Alla långivare ser till helhetsbilden av din återbetalningsförmåga utifrån den kreditslagning som görs och utifrån de uppgifter du anger när du fyller i din låneansökan.

Blancolån utan kreditupplysning

Ingen kan ta blancolån utan kreditupplysning men de flesta kan ta ett lån utan UC. Bara för att man söker lån utan UC slipper man inte undan kreditupplysningen.

Kreditupplysningsföretagen delar inte med sig av sin data till andra kreditupplysningsbolag. Det innebär att UC aldrig får reda på om du har sökt andra lån om kreditupplysningen inte har gått via deras system. Samma sak gäller för andra kreditupplysningsbolag.

Det finns en del skillnader mellan ett vanligt banklån och ett blancolån utan kreditupplysning som tas av UC eller ett annat kreditupplysningsbolag:

  • De flesta smålån utan kreditupplysning genom UC har en kort återbetalningstid på 14 – 30 dagar. Kortaste löptiden för banklån är minst 12 månader.
  • Lånebeloppet för krediter utan kreditupplysning genom UC eller annat upplysningsföretag är oftast max 10 000 – 30 000 kr, eller något mer. Ett banklån kan i stället vara på uppåt 600 000 kronor.
  • De flesta kreditlån utan kreditupplysning via UC eller annat företag betalas ofta ut inom 24 timmar. Ett blancolån tar normalt 1-3 bankdagar att behandla.
  • Årsräntan för ett lån utan UC, som ofta är högkostnadskrediter, kan lätt hamna på mellan 100 – 150%. Hur mycket beror på lånebeloppet och hur snabb man är på att betala tillbaka lånet. Ett banklån kan ha en så låg ränta som 3–4% och sällan högre än 25%.