Cooplån med ränterabatt för medlemmar

 • Låna 15 000 – 600 000 kr
 • Effektiv ränta 5,06 – 22,68%
 • Lägre ränta för medlemmar med ränterabatt
 • Första månaden är amorteringsfri, dock måste ränta betalas

Coop Privatlån erbjuds av MedMera Bank som är dotterbolag till KF. Här kan du ansöka om lån från 5,06% i effektiv ränta och med lånebelopp på mellan 15 000 – 600 000 kr. Banken har erbjudit lån, betalkort och andra finansiella tjänster sedan 2007, främst till sina medlemmar. Alla som uppfyller grundkraven kan söka deras lån. Den rörliga räntan sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet och MedMeras medlemmar får 1 % ränterabatt. MedMera är ett populärt och tryggt varumärke med bra räntor jämfört med många av konkurrenterna.

Coop

 

 • Återbetalningstiden: 2-15 år
 • Ålderskrav: 20 – 70
 • Inkomstkrav – årsinkomst: 240 000 kr
 • Betalningsanmärkningar: Nej
 • Räntefritt för nya kunder: Nej
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Administrationsavgift: 20 kr

Räkneexempel: 90 000 kr i 8 år. Totalt att återbetala 111 051 kr med 1 165 kr/mån. Nom. rörlig ränta 4,90 %. Eff. ränta 5,50% (aviavgift 20 kr/0 kr vid autogiro, uppl. avgift 0 kr).

LÄS MER & ANSÖK >


Om banken

Banken själva lyfter fram fördelarna med att Coop Privatlån är ett lån utan säkerhet, ett blancolån. De menar på att det ger låntagare möjlighet att exempelvis samla flera småskulder under ett samlat lån, alternativt att köpa sådant man behöver som inredning, resor eller annat du vill investera i. Som låntagare får du tre månaders låneskydd kostnadsfritt, en bra försäkring som hjälper dig om du skulle förlora din inkomst och därmed få svårigheter att betala lånet. Du erbjuds också att förlänga skyddet när de första tre månaderna passerat.

Coop Privatlån är ett annuitetslån där första månaden är amorteringsfri, men räntan måste du betala. När du ansöker om lån väljer du lånebelopp och återbetalningstid, vilket innebär att du kan sätta lånet efter dina egna förutsättningar. Dock kan banken justera dessa utifrån kreditprövningen. Återbetalningstiden du har valt är inte låst utan du kan när som helst välja att betala hela eller delar av lånet. MedMera Bank tar inte ut någon avgift för detta. Vill du lösa ditt lån i förtid behöver du först kontakta banken för att få veta hur du ska gå tillväga.

Kundtjänst

Tel: 0771-17 17 17
Helgfri vardag: 09.00-17.00
Lör-sön: stängt
Epost/kontaktformulär: coop.se

Adress

MedMera Bank AB
171 88 Solna
Org. nr: 556710-5480

Måste man vara medlem för att få ansöka?

Nej, du behöver inte vara medlem i MedMera för att kunna få låna pengar genom Coop Privatlån. Däremot kan det vara en fördel eftersom MedMera ger alla låntagare som är medlemmar en ränterabatt på 1 %. Rabatten gäller oavsett vad den individuella räntesatsen blir.

Låna pengar på Coop

Coop Medmera Bank erbjuder privatlån utan säkerhet där det går att låna upp till 600 000 kronor. MedMera Bank är ett helägt dotterbolag till Kooperativa Förbundet. Lånet innebär att du inte behöver lämna någon säkerhet för att få låna. Du kan också använda lånet till att samla andra dyrare krediter och lån. Förutom att erbjuda lån har banken även tjänster för kreditkort och sparande.

Om du är medlem i Coop får du inte bara ränterabatt på lån. Du kan också få bonuspoäng när du handlar i butikerna och spara pengar på särskilda medlemserbjudanden.

Privatlån

Coop Privatlån är ett så kallat annuitetslån där första månaden är amorteringsfri men du måste betala räntan. Du väljer lånebelopp och återbetalningstid utifrån dina egna förutsättningar. Räntan för lånet sätts individuellt när du skickat in din ansökan och baseras på dina uppgifter i ansökan och den kreditprövning som genomförs.

Du kan när som helst betala hela eller delar av lånet utan någon extra avgift. Om du vill lösa ditt lån i förtid kontaktar du MedMera Bank för att få information om hur du går tillväga.

Extra förmånligt med ränterabatt för dig som medlem

Om du som låntagare är Coop-medlem när du ansöker på coop.se får du alltid rabatt med 1% lägre ränta än din individuellt satta ränta. Det är alltså extra förmånligt för medlemmar att låna pengar med bättre villkor med ett Coop MedMera lån. För ett lån på exempelvis 100 000 kr med 10 års löptid kan det innebära flera tusen kronor.

Fördelar och nackdelar

Vad finns det för fördelar och nackdelar med Coops Privatlån?

Fördelar

 • Ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift (om du betalar via autogiro).
 • Låg ränta för ett lån utan säkerhet.
 • Lägre ränta som medlem i Coop.
 • Första månaden amorteringsfri.
 • Tre månaders låneskydd ingår.
 • 14 dagars ångerrätt.
 • Enkel låneansökan med få uppgifter som behöver fyllas i.
 • Det går att lösa lånet i förtid.

En fördel med ett lån hos Coop är att du inte behöver amortera den första månaden då den är amorteringsfri. Det innebär att du kan vänta lite med att börja betala av på ditt lån.

Om du vill kunna låna större summor och till lägre ränta är det en stor fördel om du kan lägga till en medsökande när du lånar.

Det ingår ett kostnadsfritt låneskydd till ditt lån de tre första månaderna. Låneskyddet är en säkerhet som träder i kraft om det händer någon oförutsedd händelse som gör att du inte kan betala av på lånet.

Som låntagare hos Coop MedMera Bank har du möjlighet att ansöka om att få två betalningsfria månader varje år.

Nackdelar

 • Åldersgränsen är på 20 år.
 • Kreditupplysning via UC, en nackdel eftersom det ger sämre kreditvärdighet om du snart ska ansöka om lån igen.
 • Krav på relativt hög inkomst 240 000 kr/år (20 000 kr/månad)
 • Det går inte att låna med betalningsanmärkning.

Grundvillkor för att få låna

För att kunna ansöka om ett Coop Privatlån hos MedMera Bank behöver minst följande krav i listan nedan vara uppfyllda. Även om du uppfyller alla krav innebär det inte per automatik att de beviljar din ansökan. Om du har en medlåntagare kan du få mer förmånligare lånevillkor och det ger dig bättre förutsättningar för att kunna få en låg ränta.

 • Du behöver vara minst 20 år
 • Din månadsinkomst ska vara på minst 20 000 kr innan skatt (om du har medsökande räcker det att någon av er har den inkomsten)
 • Du måste ha en tillsvidaretjänst, eget företag eller pension
 • Du ska vara svensk medborgare och ha varit folkbokförd i Sverige minst 3 år
 • Du får inte har några betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos Kronofogden

Så fungerar låneskyddet

Med Coops privatlån ingår ett låneskydd gratis de tre första månaderna. Låneskyddet är en försäkring som kan träda i kraft om någon oförutsedd händelse inträffar som påverkar din betalningsförmåga. Det kan exempelvis vara att du blir arbetslös eller sjukskriven.

Skulle detta inträffa betalar låneskyddet kostnaden för ditt lån i upp till 12 månader.

Efter de tre första månaderna väljer du om att fortsätta med försäkringen eller inte. Enklast gör du detta genom att på nästkommande faktura välja ett av betalningsalternativen, med eller utan låneskydd. Du kan också kontakta MedMera Bank för att avsluta försäkringen.

Vill du fortsätta med Coops låneskydd kostar det därefter 5,70 % av månadskostnaden för lånet.

Rulla till toppen