Funderar du på att starta eget företag och behöver tips på affärsidéer? En affärsidé behöver inte vara helt ny och unik. Det kan bli en riktig succé med att vidareutveckla en gammal och redan beprövad företagsidé.

När du väl har lyckats komma på en affärsidé som du tror på kan det vara bra att ställa sig själv några frågor innan du kör i gång:

  • Fyller din produkt eller tjänsten lucka på marknaden?
  • Ligger det rätt i tiden?
  • Är det unikt eller har en unik twist för att skilja sig från konkurrenter?
  • Är affärsidén tillräckligt stark att stå sig vid en eventuell lågkonjunktur?

Tips på företagsidéer att satsa på

Affärsidéer 2023 att satsa på när du vill starta eget företag.
Affärsidéer 2023 att satsa på när du vill starta eget företag.

Här får du lite hjälp på vägen att komma på din egen affärsidé med våra tips.

1. Miljötänk och återvinning

Hållbarhet har ett stort fokus i samhället idag och även när det kommer till nya affärsidéer. Miljötänk och återvinning ligger helt rätt i tiden och framför allt att skapa nytt av återvunnet material.

2. Ekologiska varor

Vi fortsätter på det hållbara området och det är även stor efterfrågan på ekologiska varor. Idag är det nästan en självklarhet att även erbjuda ekologiska varor i det ordinarie sortimentet. Allt fler vill leva utan skadliga kemikalier.

3. Delningstjänster

Affärsidéer inom delningstjänster och delningsekonomi har fått en ordentlig fart. Att hyra ut bilen, båten, gräsklipparen med mera gagnar både de som hyr och hyr ut.

Annons

4. Digitala tjänster

De digitala tjänsterna som webbaserade Doktor.se, Kry och tjänster inom andra områden där man snabbt kan få hjälp av en expert via mobilen har blivit mycket populärt. För användaren är det mycket tidsbesparande och för företaget kostnadsbesparande.

5. Avkoppling och nedstressning

Stress är något som många upplever i dagens samhälle. Därför är efterfrågan stor på aktiviteter och upplevelser för avkoppling för att kunna stressa ner.

6. Smarta hem

Digitaliseringen har inte bara dragit fram i arbetslivet utan även i hemmet. Produkter som ger ett bekvämare liv med smarta produkter som Google Chromecast, Alexa, styrd belysning med mera är allt mer betydelsefullt i vardagen.

7. Digital träning

Vi fortsätter i spåret på bekvämlighetsfaktorer. Digital träning och coaching på distans har fått en rejäl uppsving och hälsan blir allt mer viktig för oss, men gärna att det också ska vara bekvämt och tidsbesparande.