Hitta ett seriöst extrajobb hemifrån på kvällstid eller bra helgjobb och börja tjäna pengar med en extrainkomst! Letar du efter ett bra kvällsjobb hemifrån eller under helger? Vi ger dig tips på bra extra jobb hemifrån och hur du hittar lediga jobb som du kan sköta på distans.

Att extraknäcka från hemmet eller varifrån du vill platsoberoende är mångas dröm för ett friare liv. Det märks också tydligt i trenden för gigjobb inom gigekonomin.

Ta steget och gå från dröm till verklighet och hitta ett extra arbete där du kan jobba hemifrån kvällstid med våra jobbtips. Du kan själv bestämma om du vill göra det på heltid eller om du bara vill jobba på deltid med en extra inkomst hemifrån. Här har vi samlat de bästa förslagen på extrajobb för kvällar och helger.

1. Jobba extra hemifrån med att tjäna pengar på din blogg som affiliate

Extraarbete hemifrån med blogg.
Tjäna pengar med ett extraarbete hemifrån med affiliate på din blogg eller sociala medier.

Tjäna pengar på din blogg som affiliate. Ett extrajobb online hemifrån där det största arbetet ligger i början och sedan kan du dra ner på arbetstiden. Utnyttja dina intressen och skapa en nischad blogg och tjäna pengar via olika affiliatenätverk med affiliatelänkar.

2. Extra inkomst hemifrån – Delta i betalda undersökningar

Delta i betalda undersökningar som extra inkomst hemifrån.

Ett bra sätt att tjäna extra pengar är genom att svara på betalda undersökningar eller att testa och betygsätta produkter. Det är ett enkelt sätt att jobba hemifrån via internet och en bra extrainkomst hemifrån. Det finns ett bra utbud med svenska sidor där du får betalt för att vara med i paneler, svara på enkäter, opinions- och marknadsundersökningar.

3. Läxhjälp – ett bra kvällsjobb hemifrån

Läxhjälp som kvällsjobb extra.
Läxhjälp kan vara ett bra extra kvällsjobb.

Ett annat bra extrajobb hemifrån kvällstid är att arbeta med läxhjälp online. Det finns många elever och studenter som kämpar för att få bättre betyg. En perfekt möjlighet för dig som student att tjäna extrapengar när du behöver ett deltidsjobb och ett extra kvällsjobb hemifrån. Studerar du dessutom till lärare/pedagog blir det en bra merit i ditt CV med ett extra arbete inom ditt område.

4. Starta en vlogg och recensera produkter eller lär ut saker med videos med en egen kanal på Youtube

Egen kanal på Youtube.
Starta en egen kanal på Youtube där du lär ut något eller recenserar produkter.

Skapa en egen kanal på Youtube och en vlogg där du videobloggar, gör instruktionsvideor, recenserar produkter eller lär ut något med hjälp av videos. En Youtuber kan få omkring 7 till 20 kronor för 1 000 klick. Blir du riktigt populär kan du tjäna ihop en hel del.

Hur bra inkomst du får beror även på vilket sätt annonsören betalar för reklamplatsen. CPC – Cost Per Click, innebär att annonsören betalar per annonsklick. En annan variant CPV – Cost Per View, baserar sig istället på antal visningar. Personen som tittar på videon ska titta en viss tid innan visningen räknas hos annonsören.

5. Se över dina lån och krediter

Just lån brukar vara en vanlig skuldfälla för många och här är det lätt att pengarna rinner iväg på onödiga räntekostnader och avgifter. Här har du stora möjligheter att tjäna pengar eftersom du sparar pengar genom att skaffa lägre räntekostnader. Särskilt onödiga pengar kan det bli om du har många lån eller om du har valt lån med skyhöga räntor.

Samla dina lån

Många dras med onödigt stora räntekostnader varje månad på grund av utspridda lån på flera olika banker. Samla dina lån och krediter genom att se över alla lån du har som bolån, billån, privatlån, blancolån, krediter, kreditkort med mera. Med färre lån får du också en förbättrad kreditvärdighet vilket ger dig ännu större chanser för bättre ränta till nästa omförhandling eller inför nya lån.

6. Sälja dina egna foton

Tycker du om att fotografera kan du sälja dina egna foton på nätet och få betalt. Lyckas du fotografera motiv som många vill ladda ner har du fina möjligheter till ett kul extraknäck. Exempel på webbsidor där du kan sälja dina bilder är Bigstock, iStock, Shutterstock och appen Foap.

7. Skriv e-böcker eller bli författare

Det går att få in extra pengar som författare med att skriva böcker och e-böcker även om det kan vara lite tidskrävande innan boken är färdig. Är du riktigt bra inom ditt ämnesområde kan du med bra marknadsföring nå ut och få ett bra jobb som du kan sköta hemifrån på kvällen, helgen, dagtid under veckan, precis när du vill.

8. Bra extraknäck hemifrån med frilansjobb som skribent

Tycker du om att skriva och är bra på stavning och grammatik kan ett bra extraknäck hemifrån som skribent vara perfekt! Antingen kan du skriva för en tidning, skriva en egen bok, skriva för en egen blogg eller någon annans blogg. Du kan också frilansa som copywriter eller SEO content writer åt andra företag. Ett perfekt för dig som vill jobba hemifrån. Vill du inte starta företag kan du använda dig av Cool Company – ett smart sätt att driva eget.

9. Helgjobb hemifrån som telefonintervjuare och med marknadsundersökningar

Letar du efter extrajobb helger hemifrån? Det brukar finnas en hel del jobb som telefonintervjuare där du kan arbeta hemifrån med marknadsundersökningar. Intervjuerna och undersökningarna kan handla om diverse ämnen. På en del företag kan du själv styra ditt eget arbetsschema genom att själv boka in dina arbetspass. Det här är ett smidigt extrajobb hemifrån kvällstid eller som helgjobb.

De flesta av dessa jobben sker på kvällen eller som helgjobb hemifrån eftersom kunderna du ska ringa oftast är privatpersoner och du vill nå dem efter arbetstid när de inte är upptagna. Det finns också företag som vill att du jobbar dagtid eftersom inte alla har jobb på dagtid och en del av uppdragen ska utföras mot företag.

Två välkända företag som arbetar med telefonintervjuer och marknadsundersökningar är Ipsos och Kantar Sifo.

10. Kundtjänst

Många inom kundservice kan jobba på distans då företag ofta låter sina kundtjänstmedarbetare jobba hemifrån. Det innebär att du kan jobba inom kundtjänst för ett svenskt företag när du bor utomlands. Lönen för kundtjänstmedarbetare kan variera beroende på arbetsgivare, arbetsuppgifter och din erfarenhet.

Denna syssla är perfekt för dig som vill kunna arbeta extra utan att behöva gå hemifrån.

11. Översättare

Även utomlands är e-handeln stor och det finns flera utländska e-handlare som är intresserade av att ta marknadsandelar i Sverige.

De kan då behöva hjälp med att översätta produktbeskrivningar och flera andra texter.

Så om du har goda språkkunskaper kan du arbeta extra på helgen som översättare och kan på så sätt hitta en bra sidoinkomst.

12. Fler tips för att tjäna pengar

Har du ännu inte hittat något att tjäna pengar på bland våra tips? Det finns massor av sätt att få en extrainkomst hemifrån. Se fler idéer och förslag på hur du kan tjäna pengar och som kan ge mer pengar i plånboken och på kontot!

Tips om extrajobb hemifrån på kvällstid

Bra extra jobb för student

Alla dessa bra extrajobb vi tipsar om passar även dig som student. Perfekt att kombinera med studier och bara jobba så mycket du behöver eller vill. Våra jobbtips på arbeten är på distans och går jättebra att utföra kvällar eller helger.

Tips på extra kvällsjobb hemifrån

Sök ett extrajobb som passar dig där du kan tjäna pengar hemifrån. Det finns många möjligheter för dig som skulle vilja jobba extra hemifrån kvällar och helger, som student eller pensionär. Vad du än söker för typ av arbete finns extrajobbet för dig.

Att hitta ett extraarbete hemifrån kvällstid behöver inte vara svårt bara du hittar de jobb som passar just dig. De flesta extrajobb är på deltid men varför inte kombinera flera deltidsjobb så att du får ihop en extra inkomst hemifrån som kanske täcker en heltidstjänst? Vi har många bra tips på sidoinkomster som kan fungera som extrajobb hemifrån kvällstid.

Jobba hemifrån på helger

Det finns både fördelar och nackdelar med att jobba på helgen. Fördelen är att du får några timmar ledigt på vardagskvällarna, så att det inte känns som att du jobbar all vaken tid måndag till fredag. Nackdelen är att det kan kännas som att du får mindre tid för återhämtning om du aldrig är helt ledig någon dag. Det bästa är kanske att jobba hemifrån helger ibland men inte varje vecka. I alla fall är det inte fel att tjäna pengar på fritiden med en extrainkomst.