Ett extrajobb kan vara välbehövlig för att dryga ut kassan och slippa oroa sig för ekonomin. Det finns stora möjligheter att skaffa sig mer än en inkomst för att kunna unna sig det lilla extra eller slippa snåla om man har dåligt med pengar. Våra tips för att hitta ett extra jobb passar även dig som är arbetslös eller student.

Det finns olika strategier för att få ihop extra pengar och ett sätt är att öka sin inkomst. Har du redan ett arbete kan du se över möjligheterna att jobba extra med att arbeta fler pass eller att flytta din arbetstid till obekväm arbetstid med ob-tillägg. Går det inte att öka inkomsten på ditt nuvarande jobb kan ett extrajobb med bra betalt vara ett alternativ.

Skaffa ett extra jobb på helgerna

Det enklaste sättet att skaffa ett extrajobb om du redan har någon annan sysselsättning är att jobba på helgerna. Helgjobben är ofta lite sämre betalda men det kan fungera för tillfället för att kunna få ihop några extra tusenlappar i månaden. Det finns många arbetsplatser som hela tiden behöver nytt folk till helgpassen som snabbmatsställen, bensinmackar med flera.

Tjäna pengar på att jobba hemifrån

Det finns stora möjligheter att tjäna pengar med att jobba extra hemifrån. Läs mer om våra många tips om vad du kan arbeta med hemma! Vi tipsar om både bra betalt extrajobb och passiva inkomster. Där listar vi flera tips som betalar bra och inte kräver någon erfarenhet.

Tips på extrajobb

Tjäna pengar på betalda undersökningar, enkäter och paneler

Tycker du att det är besvärligt att leta efter jobb eller att gå på jobbintervjuer finns det andra sätt att tjäna pengar på internet. Det finns flera svenska sidor där du får betalt för att vara med i paneler, svara på enkäter, opinions- och marknadsundersökningar.

Det är gratis att registrera sig och det går att få betalt i kontanter och presentkort. När du testar produkter kan du i vissa fall få behålla dem när testandet är klar. Att svara på enkäter är inget du blir rik på men kan vara ett välkommet tillskott i ekonomin.

Få betalt för att svara på betalda undersökningar och enkäter.

OpinionAPP samlar dina enkäter i en och samma app

När du har gått med i några betalda undersökningar, enkäter och paneler så kan du installera appen OpinionAPP från företaget Cint AB.

Appen samlar dina enkäter och paneler så att du får en god översikt och får meddelande om när det finns några nya tillgängliga enkäter att svara på. Du får också en överblick på hur mycket du har hunnit tjäna ihop.

OpinionApp är verkligen ett måste om du ska svara på enkäter som extrajobb. Du slipper prenumerera på epost om att det finns nya enkäter som annars fyller din inkorg. Du får istället smidigt information via appen och kan tjäna pengar i lugn och ro när du själv vill.

Jobba extra genom att ge ut egna böcker

Har du drömt om att bli författare eller gått och tänkt på någon bokidé men aldrig tagit steget? Perfekt för dig som vill jobba extra men ändå ha ett annat skyddsnät medan du bygger upp en inkomst och ditt namn som författare.

Ge ut egna böcker som extrajobb med Solentro. Solentro tar hand om publicering och försäljning när du är klar med din bok. Du behåller 100% av vinsten och äger själv rättigheterna till din bok.

Stanna inte vid tanken om att det ska vara en skönlitterär bok. Det finns så många olika kategorier som du själv kan ge ut som receptbok, fotobok, minnesbok, “mina första år”, vägledningsböcker med mera. Exempel på vägledning kan vara en guide på hur man bygger sin egen pengamaskin, hur du skapar ditt eget drömliv, hur du skapar ordning och reda i ditt hem och så vidare.

Coachning

Om du har erfarenhet av coachning kan ett extrajobb kan vara att coacha andra. Du skulle då kunna boka in tid på kvällar och helger. Du kan bland annat hjälpa dina kunder att bli mer produktiva eller mer fokuserade.

Du kan både skapa en hemsida för att marknadsföra dina tjänster och använda sociala medier för att nå ut till nya kunder.

Arbeta som virtuell assistent

Virtuell assistans har blivit poppis de senaste åren. Virtuella assistenter hjälper företag att få saker gjorda och frigör tid till andra arbetsuppgifter. Arbetet består oftast av något slags administrativt arbete som att hantera e-post, planera möten och skriva in data, men kan innefatta mycket mer. Beroende på dina talanger och erfarenheter kan det också vara marknadsföring, eventplanering med mera.

Det fina med att vara VA är att det går att göra på deltid. Du behöver inte göra det till ett heltidsjobb för att få en hyffsad lön från arbetet, vilket gör det till en bra sidoinkomst.

Vill du inte skaffa egen hemsida eller marknadsföra dig via sociala medier kan du registrera dig på allmänna frilanswebbplatser som Fiverr och Upwork för att hitta VA-jobb där.

Tips för att hitta bästa extrajobbet

Det finns en hel del lediga extrajobb att välja mellan och det är många företag som bland annat söker säljare eller kundbokare. Det finns en hel del välbetalda extrajobb som säljare där du kan få en hög provision om du säljer mycket. Fler exempel på arbete som kan skötas på deltid är till exempel med marknadsundersökningar eller som intervjuare, statist, administratör, assistent, receptionist, orderplockare, produktion/terminal/lager, truckförare, barnpassare och flera andra alternativ.

Här tipsar vi om flera webbsidor där du kan söka lediga bra extrajobb för att tjäna pengar: