Lättare att få lån om du väljer rätt långivare

Vill du veta vilket som är det enklaste lånet att få? Här listar vi de långivare där det kan vara lättast att få lån med anmärkning. Så vi har letat fram de bästa alternativen om du vill låna med betalningsanmärkning eller utan UC. De kreditgivare som listas här gör en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga. Det kan vara lättare att få lån hos dessa jämfört med hos vissa andra aktörer på marknaden.

Vilket är det enklaste lånet att få?

Hos vilken långivare det kan vara lättast att få lån utan UC eller med anmärkning varierar. Det är flera olika faktorer som spelar in, framför allt din aktuella ekonomiska situation. Kreditgivaren gör en bedömning av din återbetalningsförmåga utifrån flertalet variabler när du ansöker om lån. Bland annat kan de titta på din senast deklarerade årslön och dina övriga skulder.

Lätt att få lån om förutsättningarna är de rätta

Så klart är det lättast att få lån med en hög deklarerad lön och inga eller få skulder. Det enklaste lånet att få kan då vara flera.

Men vilken är då den lättaste långivaren att få lån hos? Det beror helt på dina personliga förutsättningar och därför är det svårt att ge ett rakt svar.

Det vi vet är att det underlättar om du väljer rätt långivare. Det vi menar är att du har lättast att få lån om du ansöker hos den långivare där du har störst sannolikhet att få din ansökan beviljad. Dina möjligheter ökar också om du ansöker om ett mindre lån i stället för ett större.

Ibland lättast att få lån utan UC

En annan faktor som kan göra det svårare att bli beviljad ett lån är om andra långivare nyligen har gjort kreditupplysningar på dig. Då brukar det vanligtvis lättast att få lån utan UC. Denna möjlighet finns hos kreditgivare som gör sina kreditupplysningar genom andra kreditupplysningsföretag.

En del av dessa långivare tar upplysningar på genom exempelvis Bisnode eller Creditsafe. När det rör sig om mindre belopp är sådana kreditgivare väldigt populära bland låntagare. När det kommer till större lån brukar långivarna använda sig av UC.

Hos vilka långivare är det lätt att få lån?

Dina möjligheter att kunna få låna pengar är beroende av din ekonomiska situation. I vår lista presenterar vi ett antal långivare där det generellt sett är relativt lätt att få lån. Långivarna gör dock en individuell bedömning av din förmåga att betala tillbaka lånet. Därför kan du ha bättre förutsättningar desto högre din kreditvärdighet är.

Är det lättast att få lån utan UC?

Det kan vara enklare att få din låneansökan beviljad om kreditupplysningen inte genomförs via UC. Detta beror till stor del på hur många kreditupplysningar du har sedan tidigare registrerade på dig. Om det är första gången på ett tag som du ansöker om ett lån behöver du förmodligen inte tänka på detta. Det kan då finnas andra aspekter av din ekonomiska situation som väger tyngre i långivarens kreditbedömning.

Var är det lättast att få lån med anmärkning om man har en sådan?

Om du har fått en betalningsanmärkning i närtid kan det vara svårt att bli beviljad ett lån. Det är lättare att få lån om du fick anmärkningen för minst 6 månader sedan. Färska betalningsanmärkningar försvårar det.