Bästa lånet 2022

Välkommen till Bästa-lånet.se! Här hjälper vi dig att hitta det billigaste lånet. Vi har jämfört alla låneförmedlare och långivare på den svenska marknaden och plockat ut de med allra bäst lånevillkor för att du ska hitta den bästa räntan och ett bra lån.

1. Bestäm dig för ett lånebelopp och en återbetalningstid

Först behöver du veta hur mycket du vill låna och under hur lång tid du vill återbetala lånet. Anledningen till detta är att långivare erbjuder lån inom ett visst spann, som exempel 10 000 – 300 000 kr på 2 – 10 år. Genom att titta i vår lista över de bästa lånen kan du jämföra och se vilka långivare som erbjuder det du behöver för att veta vilka aktörer du ska utgå ifrån.

Är du osäker på hur mycket du behöver låna? Du kan ansöka om ett lite högre belopp. Det går alltid att återbetala det belopp du inte behövde.

Är du osäker på hur länge du vill låna? Du kan ta i lite mer än du hade tänkt dig eftersom du kan återbetala lånet i snabbare takt än planerat.

2. Krav på långivaren

Nästa steg är att fundera över dina krav på långivaren. Du vill kanske bara söka hos långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Fundera över vilka behov du har och jämför med vår lista över de långivare du inte har sållat bort.

3. Jämför villkoren

Nu har du kanske bara några långivare kvar. Jämför vad de erbjuder och vilka krav de ställer på dig och välj den aktör där du känner att du får bäst villkor och lägst ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

4. Skicka in en ansökan

När du har valt en långivare är det enda som återstår att skicka in en ansökan. Klicka på knappen vid aktuell långivare för att komma till deras ansökningsformulär. Du omdirigeras då till långivarens hemsida, där du kan läsa mer om det lån du vill ansöka om.

5. Nu är det bara att vänta!

Nu är du klar med din låneansökan! De flesta långivare brukar handlägga ansökningar ganska snabbt, inom 24 timmar och ibland kan du får svar direkt på skärmen. När handläggningen är klar får du besked. Om långivaren inte godkänner din ansökan kan du återkomma till Bästa-lånet.se för att hitta en annan långivare att skicka din ansökan till.