Har du ont om pengar eller brist på kontanter? Dessa flexibla jobb kommer att öka din inkomst.

Måste du anstränga dig för att få ekonomin att gå ihop mellan lönerna för att få räkningarna betalda? Om du inte är redo att leta efter en högre betald heltidstjänst eller inte vill ha ett permanent deltidsjobb finns det lösningar.

Du kan överväga ett flexibelt sidojobb eller enstaka småjobb, så kallade gigs. Du kan arbeta så mycket eller så lite som du vill. Du kan också samla ihop en mängd olika gigs och förvandla dina sidojobb till att arbeta som frilansare på heltid.

Det finns många olika sätt att tjäna extra pengar vid sidan av jobbet här på denna sida, och det finns några gigs du kan göra hemifrån. Alternativen sträcker sig från traditionella jobb som husdjurspassning eller kundtjänst till nya typer av flexibla arbetsalternativ som att frilansa eller skaffa ett mikrojobb.

8 sidojobb för att tjäna lite extra pengar

Här är 8 sidojobb att tänka på när du behöver lite extra inkomst. De är lätta att få, du behöver inte skaffa dig ytterligare utbildning eller utbildning för att bli anställd, och det är jobb där du kan bestämma när du vill arbeta.

1. Husdjurspassning, hundrastare

Om du föredrar husdjur framför människor är djurpassning ett perfekt sätt att tjäna lite pengar. Ett sätt att komma igång är att kontakta din familj, vänner och grannar med husdjur för att ställa upp med referenser.

2. Kundtjänst, support

Kundservice är ett av de snabbast växande yrkena. Du hittar gott om möjligheter att bli anställd. Kvälls- och helgjobb finns det gott om ifall du har ett dagsjobb.

3. Skaffa ett frilansgig

Om din lön inte räcker till och du har rätt kompetens och tid, kan du frilansa för att få mer på ditt bankkonto och ditt CV. Du kanske till och med har tänkt på frilans på heltid. Då är det bra att först göra några gigs vid sidan av ditt jobb i en övergång till egenföretagande.

För att komma igång kan du hitta gigs på Fiverr, Upwork och Freelancer.

4. Hyr ut extra utrymme

Ett annat alternativ för egenföretagande är att hyra ut extra utrymme. Har du ett extra rum, ett garage eller förvaringsutrymme som du inte använder? I så fall kan du passa på att tjäna pengar på dem.

5. Sälj dina saker

Om du har en garderob full av kläder, skor, väskor och andra tillbehör kan du frigöra lite utrymme, minska din garderob och tjäna pengar genom att sälja det du inte behöver. Använd Blocket eller Facebook Marketplace för att sälja de kläder och annat som du inte har använt på evigheter.

6. Få några mikrojobb

Även om små jobb bara betalar lite pengar kan dina intäkter öka med tiden. Om du letar efter något som är snabbt och enkelt att göra, utan engagemang, överväg ett mikrojobb. Ett mikrojobb är ett litet, uppgiftsorienterad uppdrag. Fiverr är en av de bästa platserna för att få snabba mikrojobb.

7. Organisatör för ordning och reda

Är du organiserad? Låter städning av skåp och garderober kul? Oavsett om det är för någon som behöver hjälp att hålla sig organiserad eller för någon som vill minska på saker i sitt hem, kan du få betalt för att hjälpa till att rensa ur röran.

8. Festplanerare

Om du har en förmåga att planera fester är det här ett sidojobb som du enkelt kan komma igång med. Erbjud dina tjänster till alla du känner så får du snart en lista över kunder som kan intyga dina förmågor. Du kan börja smått med evenemang som födelsedagsfester för barn och expandera när du bygger din kundkrets.

Fler sätt att tjäna extra pengar

Vill du hitta fler möjligheter att kunna tjäna pengar vid sidan av jobbet? Oavsett om det är att utöka med ett extrajobb, andra sidoinkomster, jobba hemifrån eller ett helgjobb i ditt schema, i denna gigekonomi finns det många sätt att komplettera din inkomst och öka pengarna på ditt bankkonto.

Det finns till och med enkla deltidsjobb med flexibla timmar som du kan överväga.