Behöver du lite extra pengar och vill tjäna 5000 extra i månaden, 10 000 eller mer? Det finns många sätt att få extrainkomster genom extrajobb, passiva inkomster och mycket mer. Genom att kombinera flera olika sätt kan du enkelt få ihop mer pengar varje månad.

Oavsett om du är student, arbetslös, har lite ont om pengar eller vill lyxa till det behöver det inte vara svårt att tjäna pengar med våra tips. Från början kanske det blir någon tusenlapp till att börja med och därefter kan du sakta men säkert öka på inkomsten.

Tjäna pengar med 5000 extra i månaden

Här har vi samlat de bästa sätten för att tjäna extra vid sidan om jobbet:

1. Tjäna pengar på affiliate

Med en hemsida, blogg eller sociala medier kan du tjäna allt från en liten inkomst varje månad till ganska stora pengar beroende på hur mycket tid du har och väljer att lägga. Gå med i ett affiliatenätverk kan du börja marknadsföra andras produkter.

2. Jobba hemifrån online

Du kan bygga hemsidor åt andra företag, hjälpa till med marknadsföring och sociala medier eller skriva texter som skribent.

3. Jobba med homeparty och hemförsäljning

Sälj produkter som tupper wear, smink, inredning, hälsoprodukter och mycket annat. Passa på att sälja för flera olika företag på samma kväll.

4. Flippa prylar

Genom att köpa saker billigt kan du sedan sälja det dyrare. Leta på Facebook Marketplace och Blocket efter sådant som skänks bort, är gratis eller kostar väldigt lite. Dte bästa är att rikta in sig på ett särskilt segment med saker som du ser är efterfrågade och som är lättare att sälja lite dyrare.

5. Låna ut din bil

En bil som bara står kan komma till användning genom en uthyrningsplattform. Genom att hyra ut din bil kan du tjäna 5 000 kronor extra varje månad.

6. Betalda undersökningar

Det går snabbt att komma igång och börja tjäna extra pengar online med betalda undersökningar. Det är inga jättesummor men har du lite tid över och kan utföra ganska många kan det blir ett trevligt tillskott i ekonomin.

7. Rasta hundar

Älskar du hundar är det ett perfekt extrajobb att rasta andras hundar. Det är ett bra sätt att tjäna enkla pengar.

8. Se över dina lån

Om du har lån kan du tjäna pengar genom att minska dina utgifter genom att samla lån i ett samlingslån. Du kan tjäna flera tusen varje månad bara på minskade räntekostnader genom att få ner den totala kostnaden för ränta.

Tjäna pengar när ekonomin känns svår

Många kan uppleva att ekonomin kan kännas tuff, och att man tvingas hålla nere sina utgifter. Här har vi gått igenom flera sätt som kan vara en språngbräda i att skapa sig en extrainkomst. Oavsett om du vill tjäna 5000 extra i månaden eller mer finns det olika typer av extrainkomster att utforska.