Digitaliseringen har öppnat upp en värld av möjligheter att tjäna pengar hemifrån. Oavsett om du vill dryga ut studiekassan, utforska din drömindustri eller satsa på en digital karriär, finns det något för dig.

Det finns många sätt att tjäna pengar online, och nedan presenteras de bästa metoderna utan inbördes ordning. Vissa tips är perfekta för extrajobb medan andra kan bli en heltidsinkomst. Var modig, experimentera och ge inte upp direkt. Oavsett ditt mål finns det flera alternativ för att öka din inkomst.

Här får du konkreta tips där du lär dig mer om att tjäna extra pengar vid sidan av jobbet. Du får även bonustips om smarta sätt att spara, så att du kan få mer pengar över.

Tjäna pengar hemifrån online seriöst

 

1. Tjäna extra hemifrån med affiliate marketing på Instagram eller din blogg

Tjäna pengar online genom internet med affiliate marketing. Det innebär att du marknadsför andra företags produkter eller tjänster. I samband med att någon köper produkterna kommer du att tjäna en viss provision.

Det är gratis att skapa konto hos de olika affiliatenätverken och du tjänar pengar genom ditt konto på Instagram, en blogg, webbplats eller e-handel. Genom att skapa bra och intressant innehåll så att du får många följare på Instagram. Du kan också få mycket trafik för att du ligger högt i sökresultaten för din blogg kan du tjäna stora pengar.

Tjäna pengar online
Tjäna pengar online med affiliate marketing med sociala medier eller din blogg.

Ju fler följare du lyckas få i sociala medier, desto mer kan du tjäna. Ett bra sätt att tjäna extra hemifrån och få en passiv inkomst.

2. Tjäna extra pengar på betalda undersökningar

Ett enkelt sätt att tjäna extrapengar online är genom att delta i betalda undersökningar. Du kan enkelt tjäna över 500 kr från din laptop och presentkort från både Norstat, Åsiktstorget och Monosurveys med flera.

Tjäna extra pengar hemifrån på att delta i betalda undersökningar.
Tjäna pengar på att delta i betalda undersökningar som extra inkomst hemifrån.

Det är gratis att registrera sig hos de olika företagen och det är enkelt att komma igång med att tjäna pengar. Det är lättförtjänta pengar och hur mycket du får i provision varierar och du kan få betalt i kontanter, presentkort eller genom att köpa produkterna du testar till ett reducerat pris.

3. Jobba extra med läxhjälp

Passa på att jobba extra med på något du kan eller har lätt för genom läxhjälp för att tjäna pengar hemifrån. Det finns många elever och studenter som kämpar för att få bättre betyg.

Här hittar du lediga jobb hemifrån som privatlärare, studiecoach och mentor med läxhjälp:
Allakando
Studdybuddy
My Academy

4. Hjälp företag med digital marknadsföring

Ett enkelt sätt att tjäna extra pengar online är genom att hjälpa företag med digital marknadsföring. Det kan handla om att ta fram en marknadsföringsstrategi, skapa och hantera annonser och kampanjer, arbeta med SEO, ta hand om och sköta olika företags sociala medier med mera. Här finns det bra med pengar att tjäna!Det här är arbetsuppgifter du kan sköta på distans. Om du arbetar från hemmet är det viktigt att du har en bra arbetsplats där du kan arbeta ostört. Lägg lite extra tid på att skapa ett bra hemmakontor.

5. Sälja foton som bra extrajobb hemma

Tycker du om att fotografera kan du sälja dina egna foton online på nätet och samtidigt tjäna en slant. Ett jobb som är enkelt att göra hemifrån. Lyckas du fotografera motiv som många vill ladda ner har du fina möjligheter till ett bra extrajobb hemma. Du får betalning varje gång någon köper dina foton. Exempel på webbsidor där du kan sälja dina bilder är Bigstock, iStock, Shutterstock och appen Foap.

6. Se över dina lån och krediter

Just lån brukar vara en vanlig skuldfälla för många och här är det lätt att pengarna rinner iväg på onödiga räntekostnader och avgifter. Här har du stora möjligheter att tjäna pengar eftersom du sparar pengar genom att skaffa lägre räntekostnader. Särskilt onödiga pengar kan det bli om du har många lån eller om du har valt lån med skyhöga räntor.

Samla dina lån

Många dras med onödigt stora räntekostnader varje månad på grund av utspridda lån på flera olika banker. Samla dina lån och krediter genom att se över alla lån du har som bolån, billån, privatlån, blancolån, krediter, kreditkort med mera. Med färre lån får du också en förbättrad kreditvärdighet vilket ger dig ännu större chanser för bättre ränta till nästa omförhandling eller inför nya lån.

7. Jobba hemifrån med kundtjänst och support

Ett lätt sätt att tjäna pengar på om du vill jobba hemifrån online är att arbeta med kundtjänst och support. Ibland kan det handla om chattjobb där du kan jobba som chattoperatör eller kundtjänst via mail eller telefon. En del företag kan erbjuda att samtal kan ringas via datorn eller att samtalen kopplas till din telefon. Lediga tjänster inom kundtjänst och support kan du ofta hitta via BlocketTNG eller via Monster.

8. Tjäna pengar från hemmet som skribent

Tycker du om att skriva och är bra på stavning och grammatik kan du tjäna pengar hemifrån genom att jobba extra som skribent. Antingen kan du skriva för en tidning, skriva en egen bok, skriva för en egen blogg eller någon annans blogg. Du kan också frilansa som SEO copywriter eller content writer åt andra företag. Ett bra sätt att starta med en bisyssla innan du bestämmer dig för att starta företag.

För att skaffa dina första kunder kan du börja sälja dina tjänster och börja tjäna pengar på olika webbsidor. Exempel på sidor online där du kan sälja dina tjänster är bland annat Upwork eller Fiverr. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar online på internet hemifrån.

9. Arbeta som virtuell assistent eller konsult

Tjäna pengar hemma som virtuell assistent eller konsult

Du kanske har funderat på att starta eget? Många börjar i liten skala och ofta börjar man tjäna sina första pengar genom att jobba hemifrån. Du kanske inte har kommit på den där klockrena affärsidéen men vill ändå komma igång med en egen business?

Första steget är att fundera över vad du är duktig på och vad du tycker är roligt. Om du hittar något som stämmer in på båda är sannolikheten stor att du även kan göra det till något att tjäna mycket pengar på kort tid! Du kan exempelvis börja frilansa som konsult eller virtuell assistent som har blivit allt vanligare de senaste åren och arbeta hemifrån. Nu när allt fler arbetsuppgifter blir digitaliserade kan du starta företag inom många branscher med en rad olika arbetsuppgifter för att tjäna pengar hemma.

Att arbeta hemifrån passar inte alla då det kan vara svårt att skilja på jobb och fritid när man sitter hemma. Möjligheterna med ett hemmajobb är ändå lockande för många så det kan vara värt att testa, i alla fall på deltid.

10. Tjäna extra pengar hemifrån med network marketing – homeparty

Tjäna pengar hemifrån med network marketing och homeparty. Network marketing eller direktförsäljning innebär att du arbetar som fristående säljare med hemförsäljning oftast via homeparty. Ett bra sätt att tjäna pengar då du kan sälja samma kväll du har visning. Är du en social person och tror på produkten har du bra förutsättningar för att tjäna extra pengar hemifrån. En del av företagen har krav på ett visst antal homepartys per månad men det finns också de företag där du får lov att bara sälja online via sociala medier om du hellre vill det.

Vi har samlat ihop en lista med network-marketing-företag med diverse produkter du kan sälja. Sälj flera olika produkter vid ett och samma homeparty så tjänar du pengar hemifrån!

11. Tjäna extra pengar hemma på Youtube

Skapa en egen Youtube kanal där du videobloggar, gör instruktionsvideor, recenserar produkter eller lär ut något med hjälp av videos. Du behöver oftast bara en dator och en telefon med kamera. En Youtuber kan få omkring 7 till 20 kronor för 1 000 klick. Blir du riktigt populär kan du få ihop en hel del och tjäna extra pengar hemma.

Hur bra inkomst du får beror även på vilket sätt annonsören betalar för reklamplatsen. CPC – Cost Per Click, innebär att annonsören betalar per annonsklick. En annan variant CPV – Cost Per View, baserar sig istället på antal visningar. Personen som tittar på videon ska titta en viss tid innan visningen räknas hos annonsören.

12. Telefonintervjuer och marknadsundersökningar

Telefonintervjuare och att jobba med marknadsundersökningar är ett extrajobb hemifrån där du kan tjäna pengar enkelt. Du har också ofta möjlighet att få jobba så mycket du kan och vill. Du kan ofta själv styra ditt eget arbetsschema och boka in dina arbetspass så att de kan passa med studier eller ett heltidsjobb. Vanligtvis sker jobbet kvällstid med det förekommer även dagsjobb där du kan arbeta från hemmet. Det går ofta att hitta jobb genom Kantar Sifo och Ipsos.

13. Extrapengar hemifrån med e-böcker och som författare

Har du något intressant att dela med dig av kan du få in extrapengar som författare med att skriva e-böcker eller vanliga böcker. Det är ett projekt som kan ta ganska lång tid innan boken är klar men när den väl är färdig kan du börja sälja den för att få in pengar. Är du även duktig på marknadsföring kan du göra bra reklam för boken och få in ännu mer pengar.

14. Transkribera ljud- och videofiler

Om du är snabb på tangenterna kan du ha en karriär inom transkribering. Du lyssnar på en ljud- eller videouppspelning som kan innehålla en föreläsning, företagskonferens, telefonintervju eller något annat och skriver ner allt som sägs.

15. Tjäna snabba pengar

Här har vi samlat några sätt för att tjäna pengar snabbt online.

 • Anordna eller hyr in dig på loppis – Sälj saker du inte behöver på loppis. Gå igenom garderober, förråd och vind för att samla ihop allt du kan tänka dig sälja. Du kan själv anordna en egen gårdsloppis, alternativt på sociala medier. Det brukar ofta också löna sig att hyra ett bord på en loppmarknad och sälja sakerna där. Det är alltid bra att också ta med saker som du själv inte tror kommer att kunna säljas. Till och med trasiga grejer är folk villiga att köpa för att reparera eller fixa till själva, bara det är billigt.
 • Sälj saker online hemifrån – Köp upp billiga saker på Blocket, Tradera eller Facebook Marketplace och sälj vidare produkterna till andra intressenter för ett högre pris. Du kanske har ett öga för antika saker eller samlingsobjekt som gamla serietidningar, idolkort eller retroleksaker? Du kan också köpa slitna eller trasiga saker som du reparerar och fixar till för att kunna säljas lite dyrare genom att förvandla trash till cash.
 • Svara på enkäter
 • Sälj foton
 • Var med i tävlingar och utlottningar
 • Sälj digitala tjänster
 • Fråga din omgivning – Många behöver hjälp i vardagen. Barn ska hämtas på dagis, mat ska lagas, gräsmattan ska klippas med mera. Det underlättar enormt att då kunna köpa in hjälp av någon man känner.Våga berätta för vänner och släkt att du behöver tjäna pengar snabbt. Visar du att du är villig att hjälpa till med allt möjligt kan uppdragen mycket snart komma. Att erkänna att man har behov av pengar kan upplevas som jobbigt men det är betydligt lättare att få hjälp om personer i din omkrets vet om din situation.

15.1 Tjäna pengar eller spara pengar snabbt?

Ett smart alternativ till att tjäna pengar snabbt är att se över dina kostnader och minska dem kraftigt. På så sätt kan du snabbt få pengar över till annat. Några av de största kostnaderna i ett hushåll är mat, transport och lån.

16. Fler tips för att få mer pengar

Vill du hitta fler sätt att tjäna pengar?

Se fler idéer och förslag på hur du kan tjäna pengar och som kan ge mer pengar i plånboken och på kontot!

Tjäna pengar online 2023

Går det verkligen att tjäna pengar online? Ja, idag är det väldigt enkelt att tjäna pengar online och vi har flera tips på inkomstmöjligheter:

 • Betalda undersökningar
 • Starta blogg och tjäna pengar med AdSense-annonser
 • Tjäna pengar online med affiliate-marknadsföring
 • Skapa och sälj e-böcker
 • Frilansskribent genom att skriva texter, artiklar och recensioner åt andra
 • Videoredigering
 • Översätta texter
 • Designa logotyper
 • Starta e-handelsbutik
 • Dropshipping – Sälj utan att köpa in produkter. Du slipper investera kapital i ett lager
 • Tjäna extra pengar med YouTube-kanal
 • Marknadsför andras produkter på Instagram
 • Sälj dina foton på nätet
 • Jobba som social media manager åt företag
 • Cashback när du ändå handlar
 • Sälj gamla saker du inte använder
 • Skapa kurs på nätet

Idag finns bra möjligheter att tjäna pengar online seriöst och hemifrån. Den snabba digitaliseringen har gjort att allt fler arbeten går att utföra på distans och har på så sätt öppnat upp för helt nya sätt att tjäna extra pengar. Internet kan vara en riktig guldklimp i jakten på pengar, så länge du vet var och hur du ska göra.

På denna sida ger vi dig mängder av tips och guider på hur du kan börja tjäna pengar hemifrån och framför allt online. Tipsen passar dig som vill jobba extra vid sidan av din anställning för att öka på lönen eller för dig som vill starta något eget.

De flesta av dessa tips går att utföra via internet, vilket innebär att du har valmöjligheten att arbeta var som helst i världen, inte bara hemifrån.

Populärt att tjäna pengar hemifrån

Allt fler skaffar en liten extra inkomst online eftersom det numera är finns så många sätt att tjäna enkla pengar hemifrån. Ofta handlar det om en hobby som man kan börja tjäna lite extrapengar hemifrån med. Perfekt när du behöver lite extra slantar för att köpa någon ny pryl eller till en resa. Det finns både enkla sätt att skaffa sig en extra inkomstkälla och sedan finns det alternativ som kräver ganska stort arbete men som i gengäld kan ge en passiv inkomst som tickar in pengar av sig själv och där man kan tjäna mycket pengar efter en tid.

Vi ger dig här våra bästa tips på hur du enklast kommer igång med att tjäna pengar hemifrån. Kombinera flera alternativ med hemmajobb vid sidan om ditt vanliga arbete och tjäna riktigt stora pengar. Läs våra tips på hur du kan tjäna enkla pengar online!

Tjäna pengar hemma vid datorn genom att arbeta hemma

Det finns många sätt att tjäna pengar från datorn. Allt fler har fått upp ögonen för möjligheten att seriöst jobba hemifrån. Det kan vara för att ha en liten sidoinkomst med något du kan göra på din fritid. Andra kan tycka det är skönt att slippa rutinen med att gå upp extra tidigt och gå till jobbet varje morgon. Det finns också en hel del som vill leva som digital nomad och söker sig utomlands för att försörja sig digitalt på internet. Friheten att kunna bo var som helst i världen men ändå ha ett bra jobb lockar många. Oavsett anledning kommer du att hitta mycket intressant i vår lista. Inspireras till att börja tjäna pengar hemifrån och kanske till och med skaffa en passiv inkomst.

Att tjäna snabba pengar online gratis och seriöst är inte svårt och du behöver inte registrera dig på en massa ställen som kostar pengar. Bland våra förslag hittar du alternativ som är helt gratis. Det finns många exempel på seriösa sätt för dig som vill få extrapengar och som ger dig en extra inkomst eller om du vill ha en digital heltidskarriär online som ersätter en heltidslön. Vi visar hur du kan tjäna extra pengar på nätet genom passiva inkomster eller med aktivt arbete online där du kan arbeta hemma vid datorn. Här får du flera förslag på hur du kan börja tjäna pengar hemifrån online gratis.

Tjäna pengar från hemmet seriöst med våra tips

Att tjäna pengar hemifrån gratis är inga problem bara du tar tillvara på alla möjligheter vi tipsar om här på vår webbplats. Letar du efter ett nytt seriöst online-jobb som du kan sköta hemifrån och som kan ge dig en schysst fast lön? Titta igenom listan med våra tips inom områden där du kan hitta lediga jobb.

Du kan själv bestämma om du vill göra det på heltid eller bara ha det som en sidoinkomst. Om du har mer utbildning eller erfarenhet kan du få större valmöjligheter och mycket lättare ta ut en högre lön. De flesta av våra tips fungerar även för dig som vill kunna jobba hemma utan utbildning. Så du har stora möjligheter att hitta dina sätt på hur du enkelt tjänar pengar hemifrån.

Att arbeta från hemmet på heltid behöver inte vara svårt bara du hittar de jobb som passar just dig. De flesta jobb på distans är tyvärr på deltid men varför inte kombinera flera deltidsjobb så att du får ihop till en heltidstjänst? Har du en anställning och redan arbetar heltid kan du med våra förslag hitta tips för när du vill extrajobba hemifrån med något du kan utföra på helger eller kvällar.

Eller vad sägs om att starta ett eget företag? Eller ta din hobby till en ny nivå! Har du redan en anställning kan det vara tryggt att behålla det arbetet och börja få en inkomst vid sidan av jobbet. Då har du en tryggare ekonomi när du sakta bygger upp en sidoinkomst för att tjäna pengar hemifrån.

Tjäna pengar hemifrån gratis

Arbeta hemifrån

Vill du ha ett arbete eller få mer inkomst? Det finns många möjligheter att skapa sin egen inkomst hemifrån. Här ovan har vi listat några alternativ som du kan prova just nu för att tjäna pengar hemifrån. Alla har möjlighet att arbeta hemifrån och vi vet att det finns många svenskar som tjänar pengar på tipsen ovan just nu. De flesta av våra förslag kan du göra helt oberoende av arbetsgivare och utan några kostsamma investeringar för att börja. Börja arbeta hemifrån idag!

Hur kan man tjäna extra pengar hemifrån?

Det bästa sättet för att tjäna pengar hemma är att börja är att kolla igenom alla de förslag vi rekommenderar här. Fundera på vilka alternativ som passar dig och börja med det som känns bra och sätt igång. Det finns inga begränsningar för hur många sätt du kan pröva när du vill tjäna pengar hemifrån. Allt är väldigt flexibelt och det är oftast smidigt att sätta igång. Ganska snabbt när du provar något sätt märker du om det passar dig eller inte och då är det bara att prova något annat.

En del av dessa tipsen tar längre tid än andra så bestäm dig för hur mycket tid du kan lägga varje vecka för att försöka tjäna extra pengar från hemmet. Kan du bara korta stunder på kvällarna kan det ändå leda till hyffsat stora inkomster i slutändan. Det finns ingen anledning att tveka utan bara sätt igång och börja tjäna dina egna pengar hemifrån.